Pozovite nas:

+381 063 / 75 27 840 | +381 066 / 166 155


Sanitetski prevoz pacijenata vozilima koji nisu životno ugroženi ima veliki značaj u vanrednim situacijama. Ovo su neka od vozila koja pružaju uslugu transporta za prevoz pacijenata koji nisu životno ugroženi a zahtevaju posebnu pažnju I pomoć. Sanitetska vozila, helikopteri neretko I avioni se koriste za ovu vrstu usluge. Cilj ove vrste sanitetskog prevoza je da se pacijent preveze sa jednog mesta na drugo uz kompletnu sigurnost I pažnju. Danas, većina većih bolnica I medicinskih centara imaju u ponudi ovakvu vrstu usluge. Medjutim, s obzirom na današnje vreme i opštu situaciju, velika većina pacijenata koji imaju potrebu za ovakvim vidom prevoza ostaju uskraćeni za tu vrstu usluge. Ovakva usluga prevoza pacijenata koji nisu životno ugroženi je dostupna I kroz dosta privatnih firmi koje su se opredelile za pružanje ovih usluga.


Troškovi ovakvog vida sanitetskog prevoza su svakako manji nego troškovi lekarske ekipe za pružanje hitne medicinske pomoći. Razlog toga je što osoblje sanitetskog prevoza pacijenata koji nisu u životnoj opasnosti, nisu uključeni u medicinske aktivnosti spašavanja života pacijenta tokom njegovog transporta. Iz tog razloga ovakav vid transporta je bezbedniji I siugrinji  jer vozaci ne moraju da žure u ustanove za hitnu medicinsku pomoć. Ovakav vid prevoza pacijenata je koristan I od velike pomoći za one kojima je potrebna pomoć tokom putovanja ili transporta na odredjene destinacije. 


Usluga sanitetskog prevoza podrazumeva prevoz pacijenata, starijih ljudi, ljudi sa posebnim potrebama I svih onih koji nisu u mogućnosti da se sami prevezu. Prevoz pacijenata u I iz bolnice je važan deo zdravstvene zaštite I zahteva posebnu pažnju. Ovakva vrsta usluge je nešto slično kao taksi, s tim što ekipe svoj posao obavljaju “od kreveta do kreveta” što podrazumeva I prenošenje pacijenata do I od vozila. U te svrhe, svako vozilo je namensko I opremljeno je svom potrebnom opremom radi lakšeg I udobnijeg transporta pacijenata ( kardio stolica, nosila, ležeća kolica-krevet…)

>

Pozovite nas:

+381 063 / 75 27 840 | +381 066 / 166 155